Betalen

De rekening


Tarievenlijst

Hieronder vindt u de specifieke tarievenlijst van onze praktijk. Deze tarievenlijst geldt vanaf 1 januari 2014.
De codes worden met een * gemarkeerd waar materiaal en/of techniekkosten apart berekend worden. De kosten kunnen verschillen per behandeling en zijn daarom niet in de standaard prijslijst vermeld.

Tarieven 2014 pdf
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft deze lijst in opdracht van de overheid vastgesteld. Deze lijst zorgt voor meer eenvoud. Tevens is de nota gemakkelijker te lezen en te begrijpen. Hierbij mogen tandartsen zelf de tarieven vaststellen.

Veel gestelde vragen over contracten met zorgverzekeraars:

Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?
Op dit moment gaan wij geen contracten aan met zorgverzekeraars. In de contacten die aangeboden worden, gaat men uit van het gemiddelde tarief. Wij zijn geen “gemiddelde praktijk” en u bent geen “gemiddelde patiënt” .  Wij gebuiken hoogwaardige materialen, hebben de nieuwste apparatuur en kunnen niet in alle gevallen tegen het gemiddelde tarief werken. Wij willen ons onderscheiden door en superieure kwaliteit en dienstverlening.

Moet ik meer betalen omdat jullie geen contract hebben met mijn zorgverzekeraar?
Nee, dat maakt niet uit. Zorgverzekeraars hebben ieder hun eigen polisvoorwaarden en maximale vergoeding per verrichting. Het is niet zo dat u een lagere vergoeding krijgt omdat wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar.

Vragen over jeugd en eigen risico:

Hoe zit het met de vergoeding van de tandarts voor de jeugd t/m 17 jaar?
Deze wordt ook in  2012 voor 100% vergoed tot het marktconforme, ofwel gemiddelde tarief. Onze tarieven liggen op dat niveau. Soms liggen deze enkele euro’s hoger of lager, waardoor er mogelijk een kleine eigen bijdrage in rekeing wordt gebracht.

Is het eigen risico van 220,- euro ook van toepassing op de tandarts?
Nee, dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. In de tandheelkunde zit alleen de volledige prothese voor 75% in de basisverzekering, evt op implantaten. Tandartskosten worden (gedeeltelijk) vergoed uit een aanvullende tandartsverzekering. Hierop geldt geen eigen risico.

Betalingsvoorwaarden

Wij hanteren de algemene betalingsvoorwaarden van NMT FenCs Factoring en Clearing Services B.V.: de betalingstermijn is 30 dagen.

Betalingsvoorwaarden [pdf]

FenCs

Dit is de factoringsmaatschappij die onze nota’s verzorgt. Voor vragen betreffende een rekening kunt u contact opnemen met het klantencentrum

Telefoonnummer: 0900-7777771

 

Reacties zijn gesloten.